بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت ماهیچه و کبد ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان
|
مهران جواهری بابلی، ابراهیم حسین نجد گرامی |
|
|
چکیده: (3578 مشاهده) |
در این تحقیق تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت کبد و عضله ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان بررسی شد. بدین منظور 21 نمونه ماهی بنی وحشی در طول ماههای میانی هر فصل سال 1393 (در هر فصل 21 ماهی در 7 گروه) صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت کبد و ماهیچه بهوسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی شد. بیشترین میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع عضله به ترتیب در فصل زمستان به دست آمد ولی با ماههای بهار و تابستان اختلاف معنیداری نداشت (05/0≤P). مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت کبد و عضله به ترتیب در فصل پاییز بیشترین مقدار را نشان دادند (05/0>P). بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 در بافت کبد و عضله در فصل بهار و تابستان به ترتیب بود. بالاترین میزان نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 بافت عضله در فصل بهار به دست آمد که با فصل تابستان اختلاف معنیداری نداشت (05/0≤P). درمجموع بالاترین میزان اسید چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه و اسیدهای چرب امگا 3 در بافت ماهیچه و کبد به ترتیب در بهار و تابستان به ترتیب به دست آمد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)، کبد، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل، تالاب شادگان. |
|
متن کامل [PDF 944 kb]
(2234 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|