[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 34-23 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت ماهیچه و کبد ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان
مهران جواهری بابلی، ابراهیم حسین نجد گرامی
چکیده:   (3578 مشاهده)
در این تحقیق تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت کبد و عضله ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان بررسی شد. بدین منظور 21 نمونه ماهی بنی وحشی در طول ماه‌های میانی هر فصل سال 1393 (در هر فصل 21 ماهی در 7 گروه) صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت کبد و ماهیچه به‌وسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی شد. بیشترین میزان مجموع اسید­های چرب اشباع عضله به ترتیب در فصل زمستان به دست آمد ولی با ماه‌های بهار و تابستان اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0P). مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت کبد و عضله به ترتیب در فصل پاییز بیشترین مقدار را نشان دادند (05/0>P). بیشترین میزان اسید­های چرب امگا 3 در بافت کبد و عضله در فصل بهار و تابستان به ترتیب بود. بالاترین میزان نسبت اسید­های چرب امگا 3 به امگا 6 بافت عضله در فصل بهار به دست آمد که با فصل تابستان اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0P). درمجموع بالاترین میزان اسید چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه و اسیدهای چرب امگا 3 در بافت ماهیچه و کبد به ترتیب در بهار و تابستان به ترتیب به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)، کبد، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل، تالاب شادگان.
متن کامل [PDF 944 kb]   (2234 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of Seasonal variations in the liver and muscle fatty acid composition of Benni Fish (Mesopotamichthys sharpeyi) in Shadegan Wetland. Wetland Ecobiology 2018; 9 (4) :23-34
URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-637-fa.html

جواهری بابلی مهران، حسین نجد گرامی ابراهیم. بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت ماهیچه و کبد ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) در تالاب شادگان. اکوبیولوژی تالاب. 1396; 9 (4) :23-34

URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-637-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4712