[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر فصول بر ترکیب و نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا6 بافت عضله ماهی گطان Barbus xantopterus
مهران جواهری بابلی ، مژگان خدادادی ، محسن تقوی نیا
گروه شیلات ،واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران
چکیده:   (2624 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله ماهی گطان (Barbus xantopterus) در تالاب شادگان بود. بدین منظور 21 نمونه ماهی گطان وحشی در طول ماه‌های میانی هر فصل سال 1393 صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت عضله در 7 تکرار به‌وسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین میزان مجموع اسید­های چرب اشباع عضله به ترتیب در فصل بهار به دست آمد و با دیگر ماه‌ها دارای اختلاف معنی‌داری بود (05/0>p). بیشترین میزان مجموع اسید­های چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه عضله در فصل زمستان به دست آمد و در فصل بهار کاهش معنی‌داری یافت (05/0>p). در میان اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب دوکوزاهگزانوئیک (3- n 6: 22)، ایکوزاپنتانوئیک (3- n 5: 20)، لینولئیک (6- n 2: 18) و گاما لینولنیک (6- n 3: 18) غالب بودند. اسیدهای چرب امگا 3 و اسید دوکوزاهگزانوئیک بافت عضله در فصول مختلف دارای اختلاف معنی‌داری نبودند (05/0˃p). دامنه تغییرات نسبت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع در فصول مختلف از 52/0 تا 36/1 بود. دامنه تغییرات شاخص‌های IA و IT به ترتیب 96/0 -22/0 و 66/0 -25/0 بود. به‌طورکلی نشان داده شد میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت عضله ماهی گطان به‌وسیله فصل تأثیر پذیرفت و میزان اسیدهای چرب اشباع با چند پیوند دوگانه و امگا 3 بافت ماهیچه تأثیر نپذیرفت.
واژه‌های کلیدی: ماهی گطان (Barbus xantopterus)، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل، تالاب شادگان.
متن کامل [PDF 810 kb]   (1758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/29 | پذیرش: 1398/7/29 | انتشار: 1398/7/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javaheri Baboli M, Khodadadi M, Taghani niya M. Effect of seasons on the composition and the ratio of omega-3 to omega-6 fatty acids of muscle tissue of Barbus xantopterus. Wetland Ecobiology 2019; 11 (3) :31-40
URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-807-fa.html

جواهری بابلی مهران، خدادادی مژگان، تقوی نیا محسن. اثر فصول بر ترکیب و نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا6 بافت عضله ماهی گطان Barbus xantopterus. اکوبیولوژی تالاب. 1398; 11 (3) :31-40

URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-807-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4712