تاثیر عملکرد سطوح مختلف کولین و چربی جیره غذایی بر پارامترهای رشد و ترکیب بیوشیمیایی فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
|
سعید بقایی جزه ، ابراهیم رجب زاده قطرمی ، حمید محمدی آذرم ، محمد موسوی  |
دانشیار گروه شیلات،دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران |
|
چکیده: (2159 مشاهده) |
این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کولین و چربی جیره بر فاکتورهای رشد، شاخص های تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus Carpio) انجام گردید. تعداد 336 قطعه ماهی کپور با میانگین وزن 81/0 ± 54/34 گرم به مدت 8 هفته در24 مخزن 200 لیتری حاوی 14 قطعه ماهی در هر مخزن، با جیره حاوی 4 سطح 0، 500، 1500 و 3000 mg/kg کولین و دو سطح 5 و 10 درصد چربی جیره تغذیه شد. جیره های آزمایشی از نظر پروتئین و انرژی یکسان بودند. شاخص رشد افزایش وزن (WG)، ضریب رشد ویژه (SGR) و شاخص احشایی (VSI) فاقد اختلاف معنی داری بین تیمارها بود (05/0<P) ولی در وزن نهایی بدن (FW)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، شاخص های کبدی (HSI) اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت (05/0>P). ترکیب بیوشیمیایی فیله بجز میزان چربی تحت تاثیر چربی و کولین نبوده و بین تیمارها اختلاف معنی دار دیده نشد (05/0<P). با توجه به نتایج این مطالعه و با در نظر گرفتن میزان کولین موجود در جیره سطح پیشنهادی کولین و چربی به ترتیب 500 mg/kg و 5 درصد خواهد بود. |
|
واژههای کلیدی: کولین، رشد، ترکیب بیوشیمیایی بدن، کپور معمولی (Cyprinus Carpio) |
|
متن کامل [PDF 1021 kb]
(2011 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|