[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای دهقان مدیسه

فروغ پاپهن شوشتری، سیمین دهقان مدیسه ، مهدی دژمان ،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

جلبکهای اوگلنوئید، تقریباً همگی موجودات تکسلولی بوده و دارای گستره جهانی که اکثر آنها در آبهای شیرین یافت می شوند. تالاب هورالعظیم یا هورالهویزه یکی از مهمترین پناهگاه های حیات وحش و اکوسیستم های آبی مشترک بین کشور ایران (جنوب غرب) و کشور عراق و بخشی از تالابهای بزرگ بین النهرین است که تغییرات مختلف در دو دهه اخیر تأثیرات مهمی بر ساختار و کارکرد این مجموعه گذاشته است. در این تحقیق به شناسایی و بررسی تغییرات فصلی شاخه Euglenophyta در تالاب هورالعظیم، در طول یک سال (از فروردین تا اسفند ماه ۱۳۹۰) پرداخته شد. نمونه برداری به صورت ماهانه در ۴ ایستگاه توسط بطری نمونه برداری از عمق ۵/۰ متری انجام شد. سپس نمونه ها در فرمالین ۴ درصد فیکس شدند. همچنین دما و شوری نیز اندازه گیری شدند. نمونه ها در آزمایشگاه توسط میکروسکوپ اینورت بررسی شده و با استفاده از کلید های شناسایی معتبر بررسی و شناسایی شدند. همچنین فراوانی آنها نیز محاسبه گردید. در این مطالعه به طور کلی ۱۸ گونه متعلق به ۴ جنس Trachelomonas ،Phacus ،Euglena و Lepocinclis شناسایی گردید که جنس Euglena با ۹ گونه دارای بیشترین تعداد گونه بود، همچنین فصل زمستان دارای بیشترین میانگین تراکم یعنی ۱۶۶۶ سلول در لیتر و فصل بهار دارای کمترین میانگین تراکم یعنی ۳۳۳ سلول در لیتر بود. در بین گونه های شناسایی شده، گونه های Lepocinclis texta با ۴۲ درصد فراوانی کل وEuglena sp با ۹ درصد فراوانی کل نسبت به بقیه گونه ها دارای بیشترین تراکم بودند. 
منصور خلفه نیل ساز، مژگان خدادادی ، سیمین دهقان مدیسه، غلامحسین محمدی ،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

جلبک های کفزی بزرگترین تولیدکنندگان اولیه در منابع آبی و منبع غذایی بزرگی برای موجودات کفزی و برخی از لارو ماهیان هستند. اهداف این مطالعه، شناسایی و تعیین فراوانی اجتماعات جلبک های اپی پلون در تالاب بین المللی شادگان در استان خوزستان است. روش کار بر اساس پروتکل آژانس حفاظت محیط زیست امریکا طراحی شد، که در مدت یکسال، از فروردین تا اسفند ۱۳۸۹ اجرا گردید. در این مطالعه ۱۸ جنس اپی پلون شناسایی شده، که به ترتیب رده های باسیلاریوفیسه و سیانوفیسه به دلیل دارا بودن دامنه تحمل بالای آن ها در برابر شرایط محیطی، غالب بوده و مهم ترین جنس های باسیلاریوفیسه Navicula، Nitzschia و Synedra و از سیانوفیسه ها Oscillatoria است، که بیانگر حضور آن ها درآب هایی است که ازنظر کیفیت آب در حد متوسط می باشند. میانگین کلی فراوانی اپی پلون ۹۵۵۵ تعداد در مترمربع است. رده باسیلاریوفیسه و سیانوفیسه در پاییز بیشترین فراوانی را در منطقه دورق داشته اند. آنالیز واریانس یک طرفه بین فراوانی جنس های اپی پلون در مناطق مختلف فاقد تفاوت معنی داری (۰۵/۰P). آنالیز خوشه ای بین جنس ها نشان می دهد که ۱۵ جنس حدوداً بالای ۷۵ درصد دارای تشابه و مناطق مالح و دورق حدوداً ۶۰ درصد دارای تشابه اند. مناطق مالح و دورق بدلیل شوری بالا در یک گروه و رگبه و عطیش با شوری کمتر در گروه دیگری از نظر تشابه قرار دارند.
مریم محمدی روزبهانی، نسرین روغنی زاده گان، سیمین دهقان مدیسه،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

در سال ۱۳۹۱-۱۳۹۰ در ۵ ایستگاه در رودخانه دز نمونه‌برداری در دو فصل زمستان و تابستان با چهار تکرار با استفاده از سوربر و گرب پترسون با سطح مقطع ۲۲۵ سانتی‌متر مربع صورت گرفت. از سه تکرار برای شناسایی و شمارش ماکروبنتوزها و از یک تکرار برای تعیین دانه‌بندی و درصد مواد آلی رسوبات استفاده شد. جهت اندازه‌گیری میزان مواد آلی از روش فیزیکی سوختن در کوره الکتریکی و به منظور آنالیز دانه‌بندی رسوبات از روش سری الک استفاده شد. پارامتر‌های فیزیکو شیمیایی آب نیز اندازه‌گیری شد. در طول دو فصل نمونه‌برداری جمعأ ۱۸ گونه از ۵ رده جانوری ماکروبنتوز‌ها شناسایی و شمارش شدند. در بین رده‌های شناسایی شده بیش‏ترین درصد فراوانی مربوط به رده کم‏تاران با ۸۰ درصد و پس از آن‌ها رده شکم‌پایان با ۵/۱۴ درصدبوده است. در کلیه ایستگاه‌ها به جز ایستگاه ۴، غالبیت با رده کم‏تاران بود. بر اساس محاسبات شاخص BMWP کیفیت آب در محدوده مورد نظر در دو طبقه کیفی طبقه‌بندی شد. بدین صورت که در دو فصل و کل دوره مطالعاتیایستگاه ۲ و ۳ در طبقه کیفی ضعیف و ایستگاه‌های ۱ و ۵ در طبقه کیفی بسیار ضعیف طبقه‌بندی شدند.همچنین بر اساس نمره متوسط هر تاکسون (ASPT) ایستگاه‌های ۱، ۲، ۳ و ۵ در طبقه کیفی احتمال آلودگی شدید قرار گرفتند. به علت عدم وجود هیچ گروه جانوری در ایستگاه ۴ این ایستگاه به عنوان ایستگاه Azoic معرفی شد.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4710