[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای شاخص Nsfwqi

نرگس ظهرابی، ابراهیم علی‏زاده، هوشنگ حسونی‏زاده، سید محسن حسین زاده،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

ارزیابی کیفی آب رودخانه و پهنه‌بندی آلودگی و ارائه تصاویر صحیح از وضعیت کیفی آب‌های سطحی توسط سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) باعث می‌گردد تا هرگونه تصمیم مدیریتی که اثرات زیست‌محیطی آن به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم متوجه آب‌های سطحی کشور باشد با آگاهی بیشتری اتخاذ گردد؛ بنابراین تحقیق حاضر باهدف پهنه‌بندی کیفی رودخانه جراحی با استفاده از شاخص NSFWQI و نرم‌افزار GIS انجام گرفت. برای این منظور در طول رودخانه جراحی اقدام به نمونه-برداری کیفیت آب از ۷ ایستگاه منتخب مطالعاتی در طول دو فصل بهار و تابستان ۱۳۹۱ شد. در ادامه اقدام به محاسبه شاخص کیفیت آب NSFWQI و مقایسه آن با استانداردهای آب رودخانه جراحی بر اساس این شاخص شد. سپس مسیر رودخانه با استفاده از نرم‌افزار GIS پهنه‌بندی گردید. نتایج حاصل از میانگین شاخص NSFWQI در رودخانه جراحی ۵/۴۴ به دست آمد و نشان داد که در طی دو فصل نمونه‌برداری تمامی ایستگاه‌های نمونه‌برداری در رده بد قرار دارند. بر اساس پهنه‌بندی انجام‌شده بحرانی‌ترین بازه در فصل بهار و تابستان مربوط به بازه بوستان- شادگان می‌باشد
محمدحسین رستمی، حسین وحیدی، سید مسعود طایفه، مهدی احمدی کلان،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

رشد جمعیت و آلودگی‌های ناشی از تخلیه فاضلاب‌ کاربری‌های مختلف باعث گسترش آلودگی و محدودتر شدن منابع آب در دسترس شده است. یکی از ساده‌ترین روش‌ها جهت تعیین شرایط کیفی آب استفاده از شاخص‌های کیفی آب است که می‌توانند به‌عنوان یک ابزار تصمیم‌گیری برای مدیران و متخصصان مربوطه بکار گرفته شوند. NSF شاخصی جامع و ابزاری کارآمد جهت تعیین وضعیت کیفی آب و طبقه‌بندی کیفی منابع آب بوده و نسبت به سایر شاخص‌های کیفی آب کاربرد بیشتری دارد. این مطالعه به بررسی کیفی رودخانه کنگیر واقع در استان ایلام، با استفاده از شاخص NSFWQI می‌پردازد. اطلاعات موردنیاز برای انجام این مطالعه که شامل اطلاعات کمی و کیفی رودخانه در دو فصل پرآبی و کم‌آبی در ۵ ایستگاه در زمستان سال ۱۳۹۰ و تابستان سال ۱۳۹۱ می‌باشد، از اداره محیط‌زیست و شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام جمع‌آوری شد. نتایج شاخص نشان داد که کیفیت آب در این رودخانه، در همه ایستگاه‌ها در محدوده متوسط و ضعیف طبقه‌بندی می‌شود. بالاترین مقدار شاخص به میزان ۶۶ در دی‌ماه در ایستگاه اول و کمترین میزان آن به ایستگاه دوم به میزان ۳۰ در ماه‌های تیر و شهریور و پس از تخلیه فاضلاب اختصاص می‌یابد. به‌تدریج در طول رودخانه میزان کیفیت رودخانه روند رو به بهبود در پیش می‌گیرد به‌طوری‌که در ایستگاه آخر و در نزدیک سد کنگیر دوباره کیفیت رودخانه به بازه متوسط برمی‌گردد، که نشان از قابلیت خود پالایی رودخانه می‌باشد. عمده دلیل کاهش میزان شاخص NSF تخلیه فاضلاب تصفیه نشده و بالا بودن پارامترهای مثل BOD و کلی فرم و کاهش DO می‌باشد. در کنار استفاده از شاخص‌های کیفی، برای تعیین عکس‌العمل قابل‌انتظار رودخانه براثر ورود آلاینده‌ها استفاده از مدل‌های ریاضی ضروری است. در این مطالعه جهت شبیه‌سازی پارامترهای BOD، اکسیژن محلول و کلی فرم از مدل QUAL۲KW که رودخانه را به‌صورت یک‌بعدی همراه با جریان دائمی غیریکنواخت شبیه‌سازی می‌کند، استفاده شد. ماه‌های دی و مرداد به‌عنوان نماینده دوره‌تر و خشک‌سال انتخاب گردید و برای هر دوره به‌صورت جداگانه مدل کالیبره شد، سپس تحت دما و دبی ثابت سناریو کاهش ۵۰ درصدی کلی فرم و BOD از منبع آلاینده نقطه‌ای برای مدل اجرا شد که نشان داد در صورت اجرای سناریو، شاهد افزایش کیفیت شاخص NSFWQI در ایستگاه‌ها، بسته به تأثیرپذیری از منبع آلاینده نقطه‌ای خواهیم بود. بیشترین افزایش شاخص NSFWQI برای ایستگاه علمدار (بعد از تخلیه فاضلاب شهری) به مقدار میانگین ۱۰ و کمترین میزان افزایش شاخص برای ایستگاه کپنه‌کران (ایستگاه آخر) به مقدار میانگین ۲ خواهد بود.
فاطمه سلیمانی بابادی، سیما سبزعلی پور،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

   این پژوهش به منظور بررسی خصوصیات کیفی آب در تالاب انسان ساخت ناصری که در بخش شمال غرب شهر خرمشهر قرار دارد، با استفاده از دو شاخص کیفی آب NSFWQI و IRWQI در سال ۱۳۹۶ در دو فصل بهار و تابستان انجام شد. این شاخص­ها نشانگرهای متنوع کیفی را به صورت یک سیستم ساده که به راحتی بتوان با آن ارتباط برقرار نمود، بیان می­نمایند و توانایی ارائه نتایج، بصورت ساده به عموم مردم در راستای تغییر روش زندگی در جهت بهبود شرایط محیط­زیست را دارا می­باشند. این تالاب از زه­آب­های کشاورزی شرکت نیشکر به نام­های میرزا کوچک خان و امیرکبیر که در محدوده غرب رودخانه کارون واقع هستند، تشکیل شده است. نمونه­برداری از ۷ ایستگاه (۵ ایستگاه در تالاب و ۲ ایستگاه شاهد) و سه تکرار و همچنین در ۲ دوره اردیبهشت و تیرماه با استفاده از روش­های استاندارد متد صورت پذیرفت. بدین منظور پارامترهای pH، DO، نیترات، فسفات، BOD۵، COD، فیکال کلیفرم، کدورت، سختی کل و هدایت الکتریکی مورد سنجش قرار گرفت. از شاخص­های NSFWQI و شاخص کیفیت آب­های سطحی ایران IRWQI برای ارزیابی خصوصیات کیفی آب  تالاب ناصری بهره جویی گردید. هر چند نتایج نشان داد که خصوصیات کیفی آب مورد سنجش در تمامی ایستگاه­ های تالاب و شاهد در سطح بد قرار دارد. اما مقایسه این نتایج نشان می­دهد که کیفیت آب در ایستگاه­های شاهد در سطح پایین­تری قرار دارد. در شاخص NSFWQI پایین­ترین کیفیت در ایستگاه شاهد ۷ در اردیبهشت (۷۹/۳۸) و بهترین سطح کیفی در ایستگاه شماره ۳ (۴/۴۲) در همین ماه قرار دارد. برای شاخص IRWQI نیز ایستگاه­های ۶ و ۷ با مقدار شاخص ۵۶۵۴۹/۱۶ و ۵۴۶۹۳/۱۶ پایین­ترین کیفیت را در ایستگاه­های مورد بررسی نشان دادند و ایستگاه ۱ در دوره اردیبهشت با مقدار ۸۰۹۰۶/۱۶ بهترین سطح کیفیت آب را نشان داد.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4714