[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 42-33 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از هیدروآنزیم XP در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ایمنی ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus)
نیکنام مرادی چهری، مهرداد شیرین آبادی، منصوره غلامی، مریم شاپوری
چکیده:   (805 مشاهده)
تحقیق حاضر به بررسی تأثیر استفاده ازمکمل غذایی هیدروآنزیم xp بر عملکرد رشد، بازماندگی و ایمنی در ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus) در سال 1399 انجام گرفت. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی اسکار مسی با میانگین وزن (20/0 ± 50/1 گرم) با جیره غذایی حاوی مقادیر 25، 50، 100 و 125 گرم مکمل هیدروآنزیم xp در یک تن غذای مصرفی و یک نمونه شاهد به مدت دو ماه مورد تغذیه قرار گرفتند. بیومتری هر دو هفته یک­بار انجام شد. در این مطالعه طرح آزمایشی مورد استفاده، طرح کاملاً تصادفی بود. پس از آزمون نرمالیته (Shapiro-wilk) و آزمون (ANOVA) و مقایسه میانگین­ها در سطح اطمینان 05/0 توسط آزمون دانکن، نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی و بازدهی پروتئین در تیمارهای 1 2 و 3 دارای اختلاف معنی دار می­باشند (05 /0 < P). تیمار 4 حاوی 125 گرم هیدروآنزیم xp نسبت به تیمارهای فوق و حتی گروه شاهد به طور معنی­داری ضریب تبدیل غذایی را افزایش و نسبت بازدهی پروتئین را کاهش داد (05 /0 < P). همچنین تیمار 3 از لحاظ این دو فاکتور، بالاترین رقم مربوطه را داشت. در رابطه با میزان غذای خورده شده، تفاوت معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نگردید (05 /0 < P). بیشترین افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه (SGR)  مربوط به تیمار 3 بود. تیمار 3 (حاوی 100 گرم هیدروآنزیم  xp نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی شامل 1، 2 و 4  که به ترتیب 25، 50 و 125 گرم هیدروآنزیم xp بودند، بیشترین تأثیر را بر افزایش میزان گلبول­های سفید خون و آلبومین سرم ماهیان اسکار مسی داشت (05 /0 < P). اما گروه شاهد، تیمار 4 و تیمار 1 تأثیر معنی­داری بر میزان گلبول­های سفید خون و آلبومین سرم ماهیان نداشتند (05 /0 < P). در رابطه با گلبول سفید، کمترین رقم، مربوط به تیمار شاهد و از لحاظ میزان آلبومین، کمترین رقم، مربوط به تیمار4 بود. همچنین تیمار 3 نسبت به گروه شاهد و تیمارهای آزمایشی 1 و 4 تأثیرمعنی­داری بر میزان پروتیین کل و گلبولین سرم خون بر جای گذاشت. با توجه به داده ­های بدست آمده می­توان پیشنهاد داد که مکمل هیدروآنزیمxp  را در سطح 100گرم در تن در جیره غذایی بیومار استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: مکمل هیدرو آنزیم xp، ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus)، فاکتور رشد و تغذیه، فاکتور ایمنی.
متن کامل [PDF 760 kb]   (1677 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/9/27 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of Hydroenzyme XP dietary on growth, nutritional performance, and immune parameters in copper Oscar fish (Astronotus ocellatus). Wetland Ecobiology 2022; 14 (2) :33-42
URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-1018-fa.html

مرادی چهری نیکنام، شیرین آبادی مهرداد، غلامی منصوره، شاپوری مریم. تأثیر استفاده از هیدروآنزیم XP در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ایمنی ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus). اکوبیولوژی تالاب. 1401; 14 (2) :33-42

URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-1018-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4714