تأثیر استفاده از هیدروآنزیم XP در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ایمنی ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus)
|
نیکنام مرادی چهری، مهرداد شیرین آبادی، منصوره غلامی، مریم شاپوری |
|
|
چکیده: (805 مشاهده) |
تحقیق حاضر به بررسی تأثیر استفاده ازمکمل غذایی هیدروآنزیم xp بر عملکرد رشد، بازماندگی و ایمنی در ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus) در سال 1399 انجام گرفت. برای این منظور تعداد 150 قطعه ماهی اسکار مسی با میانگین وزن (20/0 ± 50/1 گرم) با جیره غذایی حاوی مقادیر 25، 50، 100 و 125 گرم مکمل هیدروآنزیم xp در یک تن غذای مصرفی و یک نمونه شاهد به مدت دو ماه مورد تغذیه قرار گرفتند. بیومتری هر دو هفته یکبار انجام شد. در این مطالعه طرح آزمایشی مورد استفاده، طرح کاملاً تصادفی بود. پس از آزمون نرمالیته (Shapiro-wilk) و آزمون (ANOVA) و مقایسه میانگینها در سطح اطمینان 05/0 توسط آزمون دانکن، نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی و بازدهی پروتئین در تیمارهای 1 2 و 3 دارای اختلاف معنی دار میباشند (05 /0 < P). تیمار 4 حاوی 125 گرم هیدروآنزیم xp نسبت به تیمارهای فوق و حتی گروه شاهد به طور معنیداری ضریب تبدیل غذایی را افزایش و نسبت بازدهی پروتئین را کاهش داد (05 /0 < P). همچنین تیمار 3 از لحاظ این دو فاکتور، بالاترین رقم مربوطه را داشت. در رابطه با میزان غذای خورده شده، تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نگردید (05 /0 < P). بیشترین افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه (SGR) مربوط به تیمار 3 بود. تیمار 3 (حاوی 100 گرم هیدروآنزیم xp نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی شامل 1، 2 و 4 که به ترتیب 25، 50 و 125 گرم هیدروآنزیم xp بودند، بیشترین تأثیر را بر افزایش میزان گلبولهای سفید خون و آلبومین سرم ماهیان اسکار مسی داشت (05 /0 < P). اما گروه شاهد، تیمار 4 و تیمار 1 تأثیر معنیداری بر میزان گلبولهای سفید خون و آلبومین سرم ماهیان نداشتند (05 /0 < P). در رابطه با گلبول سفید، کمترین رقم، مربوط به تیمار شاهد و از لحاظ میزان آلبومین، کمترین رقم، مربوط به تیمار4 بود. همچنین تیمار 3 نسبت به گروه شاهد و تیمارهای آزمایشی 1 و 4 تأثیرمعنیداری بر میزان پروتیین کل و گلبولین سرم خون بر جای گذاشت. با توجه به داده های بدست آمده میتوان پیشنهاد داد که مکمل هیدروآنزیمxp را در سطح 100گرم در تن در جیره غذایی بیومار استفاده نمود. |
|
واژههای کلیدی: مکمل هیدرو آنزیم xp، ماهی اسکار مسی (Astronotus ocellatus)، فاکتور رشد و تغذیه، فاکتور ایمنی. |
|
متن کامل [PDF 760 kb]
(1677 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/9/27 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|