[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 26-15 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین و مقایسه ارزش غذایی دو گونه گندمی شور پسند Puccinella bulbosa و Aeluropus littoralis در مراتع حاشیه تالاب کویری میقان اراک
عباس احمدی
دانشگاه آزاد اسلامی، اراک
چکیده:   (3956 مشاهده)

شوره زارهای مرطوب و اراضی حاشیه  تالاب های کویری ایران هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی نقش مهمی در تأمین علوفه دام ایفا می­نمایند.  در تحقیق حاضر که مابین سال­های 1390 و 1391 انجام گرفت.کیفیت علوفه  دو گونه سیاه ناو Puccinella bulbosa و چمن شور Aeluropus littoralis در مراتع شورروی حاشیه تالاب کویری میقان اراک (استان مرکزی) در سه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی، گلدهی و رسیدن بذر مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های کیفیت علوفه شامل ماده خشک (DM)، پروتئین خام (CP) ، دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF) و دیواره سلولی (NDF)  فسفر (P)، ماده خشک قابل هضم (DMD)، خاکستر خام (Ash)، مصرف ماده خشک(DMI) و ارزش نسبی علوفه (RFV)  با روشهای استاندارد اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که که اثر شاخص های کیفیت علوفه بین دو گونه  و نیز مراحل رشد فنولوژیکی اختلاف معنی داری از نظر آماری در سطح 1 درصد دارند. ضمناً بر طبق آزمون مقایسه میانگین دانکن اثر متقابل گونه گیاهی و مرحله رشد نیز بر روی تمامی این شاخص ها به لحاظ آماری معنی دار بود. در هر دو گونه با پیشرفت مرحله فنولوژیکی، از میزان پروتئین خام و انرژی متابولیسمی کاسته و بر میزان ADF و  NDFافزوده شد. گونه چمن شور دارای بیشترین میزان پروتئین خام در مرحله رویشی (46/14 درصد) و سیاه ناو دارای کمترین پروتئین در مرحله بذردهی (88/10 درصد) بوده است. در مجموع شاخص  ارزش نسبی علوفه در گونه چمن شور در مقایسه با سیاه ناو، بالاتر بوده است (98/102). به طور کلی نتایج حاصله موید پتانسیل خوب گندمیان شورپسند حاشیه تالاب ها ی داخلی ایران به عنوان منبع علوفه دام (با تاکید بر استفاده از مکمل های انرژی) و نیز احیای شوره زار ها می­باشد.  

واژه‌های کلیدی: ارزش غذایی، مراحل فنولوژیکی، هالوفیت، ارزش غذایی نسبی، تالاب کویری میقان
متن کامل [PDF 741 kb]   (3075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/18 | پذیرش: 1395/8/18 | انتشار: 1395/8/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi A. Determination and comparison of nutritive value of two halophyte grasses: Puccinella bulbosa and Aeluropus littoralis in marginal rangelands of Mighan desert wetland (Arak). Wetland Ecobiology 2016; 8 (3) :15-26
URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-472-fa.html

احمدی عباس. تعیین و مقایسه ارزش غذایی دو گونه گندمی شور پسند Puccinella bulbosa و Aeluropus littoralis در مراتع حاشیه تالاب کویری میقان اراک. اکوبیولوژی تالاب. 1395; 8 (3) :15-26

URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-472-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710