تأثیر پری بیوتیک ایمونوژن بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی شیربت (Tor grypus)
|
تکاور محمدیان، مهرزاد مصباح، حسین خاج، خدیجه صادقی |
حقیقات کشاورزی استان بوشهر |
|
چکیده: (3701 مشاهده) |
با توجه به وجود گزارشات متعدد از اثرات تحریک ایمنی و رشد پری بیوتیک ایمونوژن در ماهیان و فقدان اطلاعات در مورد تأثیرات آن در ماهی شیربت، در این تحقیق افزودن سطوح مختلف این ماده به خوراک ماهی شیربت و تأثیر آن بر فاکتورهای بیوشیمیایی هدف این بررسی قرار گرفت. به این منظور 360 قطعه بچه ماهی شیربت با وزن متوسط 35 گرم بهصورت تصادفی به چهار تیمار، هر تیمار در سه تکرار، تقسیم گردیدند. تیمارها به ترتیب با غلظتهای مختلف خوراک حاوی پری بیوتیک ایمونوژن 0، 5/0، 1 و5/1 گرم ایمونوژن در کیلوگرم جیره، به مدت 84 روز تغذیه شدند. در ابتدا، وسط و انتهای دوره از ماهیهای هر تیمار پس از بیهوش نمودن توسط ماده بیهوشی MS222، از طریق ورید ساقه دمی خونگیری به عمل آمد و بعد از سانتریفیوژ کردن سرم خون آنها جدا گردید. فاکتورهای بیوشیمیایی گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، اوره، اسید اوریک، کراتینین، پروتئین کل و آلبومین بین تیمارها موردسنجش و بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که فاکتورهای بیوشیمیایی گلوکز، کلسترول، اسیداوریک، اوره، آلبومین و پروتئین کل بین تیمارها نسبت به گروه کنترل اختلاف معنیداری دارد (05/0>P) ولی در مورد فاکتورهای بیوشیمیایی کراتینین و تری گلیسرید، بین تیمارها نسبت به گروه کنترل اختلاف معنیدار مشاهده نشد (05/0<P). نتایج حاصل از مقایسه فاکتورهای بیوشیمیایی بین تیمارهای آزمایشی و گروه کنترل در روز 60 آزمایش نشان داد که تنها بین تیمارهای مختلف کراتینین با گروه کنترل اختلاف معنیداری مشاهده نمی شود (05/0<P). نتایج حاصل از مقایسه فاکتورهای بیوشیمیایی بین تیمارهای آزمایشی و گروه کنترل در روز 90 آزمایش نشان داد که تنها بین تیمارهای مختلف گلوکز، اوره خون و کراتینین با گروه کنترل اختلاف معنیداری مشاهده نمیشود (05/0<P). نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن است که افزایش سطح پری بیوتیک ایمونوژن در جیره باعث افزایش برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون در ماهی شیربت پرورشی در مقایسه با گروه شاهد میگردد و درنتیجه میتواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی این نوع ماهی باشد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی شیربت(Tor grypus)، پری بیوتیک، ایمونوژن، فاکتورهای بیوشیمیایی |
|
متن کامل [PDF 1295 kb]
(2464 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/6/14 | پذیرش: 1396/6/14 | انتشار: 1396/6/14
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|