تأثیر پودر چای سبز (Camellia sinensis) بر برخی شاخصهای خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
|
شکوفه رنجبر، مژگان خدادادی |
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز |
|
چکیده: (3160 مشاهده) |
در این بررسی تأثیر عملکرد گیاه چای سبز (Camellia sinensis) بهعنوان یک فیتوبیوتیک بر شاخصهای خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) موردبررسی قرار گرفت. تعداد 360 عدد بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزن اولیه 1±22 گرم انتخاب و پس از سازگاری با محیط بهصورت انتخابی در 12 مخزن با 30 قطعه بچه ماهی ذخیره شد. گیاه چای سبز در 3 سطح 5/1 درصد (تیمار 2)، 3 درصد (تیمار 3) و 5 درصد (تیمار 4) و جیره فاقد چای سبز برای تغذیه گروه شاهد (تیمار 1) مورداستفاده قرار گرفت. هر تیمار در 3 تکرار انجام گرفت. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد از وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی 45 روزه تعداد 15 قطعه ماهی از هر تیمار بهصورت تصادفی انتخاب و خونگیری از محل قطع ساقه دمی انجام گرفت. شاخصهای خونی شامل شمارش تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، شمارش تعداد گلبولهای سفید (WBC)، هماتوکریت (PCV) و هموگلوبین (Hb) موردبررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که میزان گلبولهای سفید، هماتوکریت و هموگلوبین اختلاف معنیداری را با سایر تیمارها داشته است (05/0P<) و بیشترین میزان آن در تیمار 5/1 درصد به ترتیب به میزان 19/1±95/7 (تعداد در میکرو لیتر× 103)، 87/4±73/43 (درصد) و 74/0±74/6 (گرم بر دسی لیتر) بوده است، ولی تعداد گلبولهای قرمز تحت تأثیر هیچکدام از موارد آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). بهطورکلی تجویز پودر چای سبز در سطح 5/1 درصد بهصورت خوراکی باعث تحریک برخی شاخصهای خونی گردید و این ماده بهعنوان یک محرک در بچه ماهی کپور معمولی قابلاستفاده است. |
|
واژههای کلیدی: چای سبز، Camellia sinensis، کپور معمولی، Cyprinus carpio، فاکتور خونی، هماتولوژی. |
|
متن کامل [PDF 919 kb]
(2789 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/7/18 | انتشار: 1396/7/18
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|