[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
مجله در پایگاه استنادی جهان اسلامی نمایه می شود.
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی (SID) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
برنامه ویراستار
جهت انجام اصلاحات ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 50-39 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پودر چای سبز (Camellia sinensis) بر برخی شاخص‌های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
شکوفه رنجبر، مژگان خدادادی
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (3160 مشاهده)
در این بررسی تأثیر عملکرد گیاه چای سبز (Camellia sinensis) به‌عنوان یک فیتوبیوتیک بر شاخص­های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) موردبررسی قرار گرفت. تعداد 360 عدد بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزن اولیه 1±22 گرم انتخاب و پس از سازگاری با محیط به‌صورت انتخابی در 12 مخزن با 30 قطعه بچه ماهی ذخیره شد. گیاه چای سبز در 3 سطح 5/1 درصد (تیمار 2)، 3 درصد (تیمار 3) و 5 درصد (تیمار 4) و جیره فاقد چای سبز برای تغذیه گروه شاهد (تیمار 1) مورداستفاده قرار گرفت. هر تیمار در 3 تکرار انجام گرفت. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد از وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی 45 روزه تعداد 15 قطعه ماهی از هر تیمار به‌صورت تصادفی انتخاب و خون‌گیری از محل قطع ساقه دمی انجام گرفت. شاخص­های خونی شامل شمارش تعداد گلبول­های قرمز (RBC)، شمارش تعداد گلبول­های سفید (WBC)، هماتوکریت (PCV) و هموگلوبین (Hb) موردبررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که میزان گلبول­های سفید، هماتوکریت و هموگلوبین اختلاف معنی­داری را با سایر تیمارها داشته است (05/0P<) و بیشترین میزان آن در تیمار 5/1 درصد به ترتیب به میزان 19/1±95/7 (تعداد در میکرو لیتر× 103)، 87/4±73/43 (درصد) و 74/0±74/6 (گرم بر دسی لیتر) بوده است، ولی تعداد گلبو­ل­های قرمز تحت تأثیر هیچ‌کدام از موارد آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). به‌طورکلی تجویز پودر چای سبز در سطح 5/1 درصد به‌صورت خوراکی باعث تحریک برخی شاخص­های خونی گردید و این ماده به‌عنوان یک محرک در بچه ماهی کپور معمولی قابل‌استفاده است.
واژه‌های کلیدی: چای سبز، Camellia sinensis، کپور معمولی، Cyprinus carpio، فاکتور خونی، هماتولوژی.
متن کامل [PDF 919 kb]   (2789 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/18 | پذیرش: 1396/7/18 | انتشار: 1396/7/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study the effect of adding the green tea (Camelliasinensis) powder to diet of cyprinuscarpio and its influens on blood factors and some immune system factors for cyprinuscarpio. Wetland Ecobiology 2016; 8 (1) :39-50
URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-588-fa.html

رنجبر شکوفه، خدادادی مژگان. تأثیر پودر چای سبز (Camellia sinensis) بر برخی شاخص‌های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). اکوبیولوژی تالاب. 1395; 8 (1) :39-50

URL: http://jweb.ahvaz.iau.ir/article-1-588-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710