اثرات تغذیهای سطوح مختلف زئوتن بر رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مرحله انگشتقد
|
وحید روشن، پریتا کوچنین، محمد ذاکری، نسیم زنگویی، سیدمحمد موسوی |
|
|
چکیده: (1195 مشاهده) |
این تحقیق با هدف مطالعه اثرات سطوح مختلف زئوتن در جیره غذایی بر فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کپور معمولی جوان (Cyprinus carpio) طراحی گردیده است. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور معمولی جوان با میانگین وزنی 4±20 گرم به طور تصادفی در 12 تانک پلیاتیلنی 300 لیتری توزیع و با 4 جیره غذایی با سطوح مختلف زئوتن شامل گروه شاهد (فاقد زئوتن)، تیمار اول (دو گرم در کیلوگرم)، تیمار دوم (چهار گرم در کیلوگرم)، تیمار سوم (هشت گرم در کیلوگرم) به مدت 8 هفته و به میزان 3 وعده در روز (در ساعات 8:00، 12:00 و 16:00) در حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایشی، شاخص های رشد و آنزیمهای گوارشی تریپسین، کیموتریپسین، آلکالین فسفاتاز، لیپاز و آلفا-آمیلاز مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد میانگین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمارهای اول و دوم به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد و تیمار سوم بالاتر بود (05/0P<). همچنین استفاده از زئوتن بر فعالیت آنزیمهای گوارشی تریپسین، کیموتریپسین و آلکالینفسفاتاز بهطور معنیداری تاثیر گذاشت (05/0P<). در این پژوهش میزان فعالیت آنزیمهای لیپاز و آلفاآمیلاز تفاوت معنیداری را نشان ندادند (05/0P>). بر اساس نتایج، زئوتن با تاثیر بر فعالیت آنزیمهای پروتئازی دستگاه گوارش ماهیان جوان کپور معمولی، منجر به تاثیر مثبت بر رشد این ماهی شده است. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از زئوتن به عنوان مکمل در جیره غذایی ماهی کپور معمولی، با افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی و بهبود فرآیند گوارش و هضم مواد غذایی، منجر به افزایش رشد در این گونه میشود و بر این اساس، میتوان سطح 4 گرم در کیلوگرم زئوتن را به عنوان یک مکمل در جیره غذایی تجاری کپور معمولی، معرفی نمود. |
|
واژههای کلیدی: زئوتن، Cyprinus carpio، آنزیمهای گوارشی، آلومینوسیلیکات کلسیم سدیم هیدراته. |
|
متن کامل [PDF 641 kb]
(1552 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/8/12 | پذیرش: 1400/5/10 | انتشار: 1400/5/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|